Select Page

Začimbe in zelišča so pri pripravi hrane nepogrešljive v vsaki kuhinji. Hrana začinjena z začimbami in zelišči pridobi na okusu in videzu. Jemo najprej z očmi, nato hrano zaužijemo in zaznamo okus.

Zaposleni v centralni kuhinji na OŠ Rudolfa Maistra Šentilj, Marija Lesjak in Branka Bezjak, sva se na povabilo podjetja Kotanyi Slovenija udeležili kuharske delavnice z naslovom Začinjena Martinova kuharska delavnica. Delavnica je potekala 9. 11. 2021 v prostorih Gastrofuzije v Ljubljani. Martinovo pojedino smo pripravljali skupaj s kuharsko mojstrico Almo Rekić in kuharskim mojstrom  Boštjanom Palčičem.

Po pripravi tradicionalnih Martinovih jedi, nadgrajenih s pridihom sedanjosti in postrežbo, kot jo pripravijo pravi kuharski mojstri, je sledila degustacija le teh.

Začinjena Martinova pojedina je bila privlačna za oči in zelo okusna, čeprav so se okusi jedi med seboj razlikovali.

Med degustacijo pripravljenih jedi je predstavnica podjetja Kotanyi  predstavila novosti na področju pridelave in predelave zelišč in začimb.

Pridobljeno znanje bomo s pridom uporabljali tudi pri pripravi jedi v naši kuhinji.

Zapisala Marija Lesjak