UŠI

Spoštovani starši!

Obveščamo Vas, da se v šoli Šentilj ponovno srečujemo s pojavom uši. Ker se moramo tega problema lotiti skupno, Vas prosimo, da svojemu otroku natančno pregledate lasišče. Če opazite uši ali jajčeca, takoj pričnite s postopkom odpravljanja uši (Gradivo za preprečavnje in odpravljanje ušivosti). O postopku se pogovorite v lekarni. Po potrebi postopek ponovite. Otrokom je treba lasišče redno pregledovati.
Uspešni bomo le, če se bomo  problema zavedali vsi, zato Vas prosimo za sodelovanje.

 

MEDGENERACIJSKA DELAVNICA

V predprazničnem času smo v goste povabili upokojeno delovno terapevtko gospo Zdenko Bravar, ki nas je naučila kako iz odpadnega materiala narediti unikatne izdelke. Iz embalaže so nastale zapestnice, darilne škatlice, svečniki, okraski za smrečico… Odpadne lončke smo z malo domišljije preuredili v okrasne in vanje posejali božično žito za srečo v hiši.

Naj se prazniki pričnejo.

MEDNARODNI DAN PROSTOVOLJSTVA 5. 12. 2019

“Preredko se spomnimo, da pravzaprav tkivo, povezanost različnih generacij, različnih delov družbe, temelji na prostovoljstvu. Temelji na tem, da je nekdo pripravljen, ne za plačilo, ampak za neko notranje zadovoljstvo, pomagati drugemu z nečim, kar zna. In prostovoljstvo v šolah je nekaj, kar mora naš izobraževalni sistem absolutno spodbujati.” Dr. Jernej Pikalo, minister na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Poslanica ministra dr. Jerneja Pikala

GALERIJA

Ob mednarodnem dnevu prostovoljstva se zahvaljujemo vsem učenkam in učencem naše šole, ki svoj prosti čas namenjajo za pomoč sočloveku.

RAZPIS ZA PREŠERNOVE NAGRADE 2020

TEMA: POKLIC – VČERAJ, DANES, JUTRI …

Prispevke v obliki:

-literarnih,

-likovnih,

-novinarskih,

-glasbenih izdelkov

oddajte v knjižnici do torka, 24. 01. 2020.

*K sodelovanju vabimo učence vseh razredov.

PEVSKA ŠOLA V NARAVI

V mesecu oktobru smo se pevci mladinskega zbora OŠ Rudolfa Maistra odpravili na Pohorje, kjer je potekala že tradicionalna pevska šola v naravi. več…

Stran 1 od 3123

KJE SMO

Mladinska ulica 13
2212 Šentilj v Slov. goricah