Select Page

V ponedeljek 12. 10. 2020 smo izvedli razredno uro malo drugače. K naši uri smo povabili go. Marijo Lesjak, organizatorko šolske prehrane na naši šoli in g. Denisa Ploja, direktorja Zadruge Dobrina.

Predstavila sta nam, kako je pomembno, da uživamo lokalno in sezonsko hrano, pomen ekološkega in integriranega kmetovanja ter zakaj je boljše, da jemo domačo, lokalno hrano kot pa uvoženo hrano iz drugih držav.

G. Denis Ploj nam je predstavil še Zadrugo Dobrino. Predstavil nam je, kaj je to zadruga, kako Zadruga Dobrina sodeluje s kmeti, kako povezuje podeželje z urbanim središčem ter kaj pomeni socialno podjetništvo.  Na koncu smo poskusili 4 različne sorte jabolk ter jih ocenili.

Učenci so ocenili jabolka glede na zunanji videz, barvo, okus, občutka v ustih in skupnega vtisa. Vsa jabolka so dobila dobre ocene, najbolje pa je bilo ocenjeno jabolko sorte jonagold.

Prav tako veseli dejstvo, da večina učencev uživa jabolko vsak dan.

Uroš Gašpar, razrednik 7.b