Select Page

Ena izmed prvih in velikih skrbi za naše prvošolčke je varnost v prometu, zato smo učiteljice učencem že prvi šolski dan nadele rumene rutice v želji, da jih vsakodnevno  spremljajo na poti v šolo in domov. Tokrat pa smo v okviru naravoslovnega dne namenili varnosti otrok kar cel šolski dan.

Že navsezgodaj sta učence v učilnici obiskala policista policijske postaje Šentilj, ki sta jih poučila o varni hoji po pločniku ali robu cestišča, o nevarnostih, ki jim kot pešcem prežijo v prometu ter predvsem poudarila pravilno prečkanje ceste na prehodih za pešce.

Po teoretičnem delu so se učenci preizkusili tudi v konkretni situaciji.

Najprej smo se vsi skupaj odpravili po poti mimo šole do večjega križišča in si spotoma ogledali prometne znake.  Spoznavali smo prometne poti v okolici šole ter se izkazali tudi v samostojnem prečkanju ceste. Pri samem prečkanju ceste se nam je pridružil tudi župan naše občine, g. Štefan Žvab. Pot smo zaključili na policijski postali, kjer so učenci lahko tudi pobliže spoznali delo naših varuhov prometa.

Po povratku v šolo smo vso pridobljeno znanje še enkrat obnovili, rešili učni list ter si skupaj ogledali še pobarvanko Varno na poti v šolo, ki so jo učenci prejeli v dar od policistov.

Vsi skupaj si resnično želimo in prizadevamo, da bodo naši otroci–učenci varno in brez nezgod premagovali vse prometne ovire, ki jih čakajo na njihovi vsakodnevni poti.