Select Page

ČETRTO SREČANJE

Lichendorf, ENERGIEFORUM Steiermark

V okviru Erasmus+ projekta smo se, 15. 11. 2022, podali v Gradec v Energieforum. Že pot je bila zanimiva, saj smo vse štiri šole potovale skupaj in sodelujoči so imeli možnost medsebojnega spoznavanja in sporazumevanja. Tam smo se razdelili v dve skupini, ena je sodelovala pri delavnicah na temo »energija«, druga se je podala na hidroelektrarno v Göstlingu, kasneje sta se skupini zamenjali.

V okviru delavnic »Klima in energija« so se, izključno preko praktičnih primerov, naučili marsikatero zanimivo in novo stvar o kovinah, magnetnosti … Sodelovali so pri različnih poskusih in si sami izdelali detektor kovin.
Pomen in delovanje hidroelektrarne sta bila predstavljena na izredno zanimiv in otrokom razumljiv način. Hidroelektrarno smo si ogledali od zunaj in kasneje, v polni opremi, tudi znotraj. Podali smo se na drugo stran rečne struge – pod reko Muro.

S klikom na POVEZAVO, si lahko ogledate prispevek našega izleta na ORF 1. Možen je ogled tudi na SLO 1 v ponedeljek, 21. 11. 2022, ob 15.00.