Select Page

Z namenom razvoja in promocije prostovoljstva otrok in mladih v osnovnih in srednjih šolah ter dijaških domovih je v šolskem letu 2022/23 že devetič potekal natečaj Junaki našega časa. Letos je med 35. osnovnimi šolami tudi naši šoli ponovno uspelo potrditi naziv JUNAKI NAŠEGA ČASA.

Tako so zapisali v obrazložitvi: Prostovoljstvo na OŠ Rudolfa Maistra Šentilj poteka na različnih področjih. Prostovoljci_ke se vključujejo v nudenje medvrstniške pomoči oz. tutorstvo, ki vključuje tudi učence_ke priseljence_ke. V lokalnem okolju so obiskovali uporabnike_ce VDC Polž in z njimi soustvarjali aktivnosti, obiskovali pa so tudi starostnike_ce iz DSO Idila in zanje pripravljali lepe pozornosti. Zbirali so zamaške in obeležili »Dan zlate pentlje«. Pisali so srčna pisma podpore in pomagali živalim v azilu. 

Z učenkami in učencem, ki so prejeli priznanja za izredno angažiranost v prostovoljskih aktivnostih, smo se v torek, 23.maja, odpravili v Žalec na slavnostno podelitev. Preživeli smo čudovito popoldne in vsi smo se odločili, da se bomo tudi v prihodnje trudili za pomoč sočloveku in živalim.