Select Page

V tednu od 22. do 26. 4. 2024 naša šola v okviru projekta Erasmus gosti učence iz Madžarskega mesta Kecskemet. Mobilnosti se udeležuje 21 učencev in učenk iz II. Rákóczi Ferenc Általános šole skupaj s tremi spremljevalci.

Prvi dan so naše goste s svojim petjem in plesom ter igranjem na instrumente pozdravili otroci skupine Korenjaki ob podpori vzgojiteljice Bernarde Brec in gospe Zdenke Šabeder in učenci Vita Bella, Ava, Metka in Nejc.

Goste smo peljali na ogled  športne dvorane in jim  pokazali našo šolo. Po ogledu so že sodelovali pri pouku nemškega in angleškega jezika.

Popoldan je bil namenjen ogledu mesta Ptuj, ki je navdušilo s svojo bogato zgodovino in kulturno dediščino.

Drugi dan gostovanja smo bili v Mariboru. Skozi mesto sta nas popeljali dijakinji SŠGT iz Maribora. Kljub hladnemu in deževnemu dnevu smo si z užitkom ogledali njegove znamenitosti. Obiskali smo tudi Pokrajinski muzej.

Tudi tretji dan druženja z našimi gosti je bil pestro obarvan. Učenci so pri pouku tujih jezikov združili gibanje in znanje. Svojo kreativnost pa so dokazali s poslikavo majic. Dan bomo sklenili aktivno, s pohodom.