Select Page

Dne 3. 2. 2022 smo izvedli tehniški dan Varni na internetu za učence od 6. do 9. razreda. S tem smo obeležili tudi Dan varne rabe interneta, si smo ga praznovali 8. 2. 2022.

Povabili smo zunanje izvajalce No Excuse, ki so učence spodbudili k pametni in uravnoteženi rabi spleta oziroma digitalne tehnologije in jih ozavestiti o možnih pasteh, ki jih uporaba spleta lahko prinaša ter izvajalce Šteker, ki so učencem predstavili kaj je spletni bonton, kako se vesti na spletu in zakaj si v spletnem okolju velikokrat dovolimo več kot v živo, učenci pa so spoznali tudi negativne in pozitivne učinke socialnih omrežij na človekovo samopodobo.

V 6. in 9. razredu smo eno uro namenili tudi igri Minecraft, ki je med osnovnošolci priljubljena videoigra, lahko pa nudi več kot le zabavo. Svet, ki smo ga spoznali je Varnost na spletu in je ustvarjen za osnovnošolske otroke v stilu sobe pobega.

7. in 8. razredi so tehniški dan izvedli v šoli v naravi na Kopah. Ogledali so si film Gajin svet, ki opozarja na težave, s katerimi se v sodobnem svetu na eni strani srečujejo otroci, na drugi pa njihovi starši, saj obravnava zagate, ki so del našega vsakdana: ločitev staršev, odtujenost v družini in nevarnosti svetovnega spleta in družbenih omrežij.