Select Page

PRVO SREČANJE

Osnovna šola Rudolfa Maistra in Keltska pot

Vse osnovne šole vključene v projekt KuKoMINT smo nestrpno pričakovale »prvo srečanje v živo«, saj so nas protikoronski ukrepi dolgo časa ovirali.

In 10. maj 2022 je bil ta dan. Naša šola je gostila partnerske šole iz Straßa, Lichendorfa in Sladkega Vrha. Pred šolo smo pričakali naše goste, jim priredili kulturni program, po katerem smo se skupaj podali po Keltski poti. Učenci so začetno tremo počasi izgubili in pričeli navezovati stike z ostalimi. Gospod Andrej Koren je delil svoje znanje in tako smo izvedeli veliko zanimivosti o Keltski poti, kulturi in zgodovini. Sporazumevanje je bilo zelo uspešno, prepreka »jezik« ni več predstavljala težav. Za kratek čas smo se sprehodili po začrtani meji, med našima državama. Bilo je zelo poučno. Šprtne igre so učence še bolj povezale in popestrile naše druženje. Po povratku v šolo so učenci naše šole podelili priznanja za sodelovanje.

Za nami vsemi je bil uspešen, poučen in dogodivščinah pol dan.

Na naši mobilnosti v Šentilju nas je spremljal radio Agora. Prispevek ste lahko poslušali 17. 5. 2022 med 18. in 19. uro. 

Radio Agora – DVOJEZIČNO PO KELTSKI POTI

Prispevek – POSNETEK