Select Page

Microsoft 365

Učence in starše obveščamo, da smo pridobili licence Microsoft 365 A3, s katerimi lahko poleg vseh storitev Microsoft 365 namestite tudi zadnje različice paketa Microsoft Office na svoje domače računalnike.

Podrobnosti o uporabi programske opreme podjetja Microsoft za vzgojno-izobraževalne zavode in nekatere druge organizacije, si lahko preberete na spletni strani SIO.

  1. Kje lahko vključim storitev Office 365?

Za vklop storitve je prvič potrebna prijava na Oblak 365. Pri prvem obisku se bo v osrednjem delu portala prikazal vodoravni drsnik, ki bo ponazoril napredovanje izdelave računa na Microsoft 365. Postopek navadno traja nekaj sekund. Na tej isti strani boste našli informacije o uporabniku (učencu) in bližnjice do Microsoftovih storitev, ki so vam na voljo.2. Kako lahko dostopam do storitve Office365?

Po vklopu storitve (prejšnji korak) dostopate do spletnih strani Microsoft 365 na www.office.com, kjer se prijavite z vašim AAI dostopom. Uspešnost prijave bo potrdila, da je vaš račun na Microsoft 365 uspešno kreiran.3. Kako si namestim paket Microsoft Office na svoj računalnik?

Če želite na vaš računalnik namestiti paket Microsoft Office, se morate v Oblak 365 prijaviti z vašega računalnika. V osrednjem delu portala izberite “Prenos zbirke Office” in sledite navodilom.

4. Prijava v Oblak 365 je uspela. Še vedno mi ne deluje …

V primeru storitve Office 365 gre za oblačno storitev, ki jo nudi zunanji ponudnik in ni v upravljanju OŠ Rudolfa Maistra Šentilj. Šola zagotavlja le AAI dostop, s katerim si to storitev lahko vklopi in uporablja uporabnik sam.

Na OŠ Rudolfa Maistra Šentilj ne nudimo podpore pri uporabi storitve Oblak 365 in Microsoft 365. Za podrobnejše informacije obiščite Oblak 365.