Select Page

V tednu od 24. do 28. oktobra 2022 smo na šoli gostili obisk skupine 4 učenk in 4 učiteljic iz partnerske šole Zespol Szkolno – Przedszkolny nr 6 iz mesta Rybnik na Poljskem.

Z učiteljicami in učenkami smo se predhodno že dobro spoznali, ko smo jih obiskali s skupino učencev iz 9. razredu v začetku meseca oktobra.

Za učenke in učiteljice iz Poljske smo pripravili obilo zanimivih aktivnosti. V ponedeljek, 24. 10., smo jih sprejeli pred šolo. Odpeljali smo jih v vrtčevsko skupino kjer so jim zaplesali slovenske narodne plese. Učenci 9. razredov so jim pripravili predstavitev Slovenije in šole. Razkazali smo jim šolo ter jih odpeljali na ogled Šentilja.

Pred Serpentarijem (TIC Šentilj) nas je pričakal župan s televizijsko ekipo. Skupaj smo si ogledali razstavo Kelti na naših tleh in razstavo o fosilih.

PRISPEVEK

Skozi teden so poljske učenke prisostvovale pouku in se družile z našimi učenci. Učiteljice so obiskale vrtec in ure pouka.

Skupaj smo se družili na uri biljarda v Mariboru in ogledu Ljubljane. V petek so učiteljice sodelovale pri urah v gozdni učilnici v gozdu v Ceršaku z vrtčevskimi otroci, učenke pa so sodelovale z našimi učenci, ki so sodelovali v projektu pri športnih igrah v učilnici na prostem na kmetiji Ferk. Druženje se je zaključilo ob peki kostanjev. Pri tem smo presenečeni ugotovili, da na Poljskem rastejo samo divji kostanji in da so naši gostje prvič poskusili pečene kostanje.

Gostje so velikokrat izrekle pohvale nad zelo lepo urejeno šolo, potekom pouka, znanjem in obnašanjem naših učencev. Bile so navdušene nad krajem in Slovenijo ter nam zagotovile, da se bodo v naše kraje še z veseljem vrnile.